Posiadasz już konto?

Zaloguj

Darmowe Sprawdzenie VIN

Weryfikujemy Historię Wypadkową Pojazdów

Account

Please wait, authorizing ...

TEMAT: [ocena] - 2007, Skoda Octavia II 1.9tdi - ocena

[ocena] - 2007, Skoda Octavia II 1.9tdi - ocena 2010/08/24 10:35 #620

• saint-loup
  • saint-loup Avatar
Witam

Poproszę o ocenę auta:
otomoto.pl/skoda-octavia-1-9-tdi-uszkodzona-C12978672.html

widać, że bite ale czy wcześniej nie miało dzwona albo inną historię?
ja osobiście po szparach i odcieniach nie jestem w stanie stwierdzić, może ktoś ma lepsze oko ?:)

Pozdrawiam
Ostatnio zmieniany: 2010/08/25 22:41 przez .
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Odp: [ocena] - 2007, Skoda Octavia II 1.9tdi - ocena 2010/08/24 13:18 #622

• Jantys
  • Jantys Avatar
autko jak widać na fotkach trafione - jak byś się decydował na zakup to mimo wszystko zalecam wizytę z kimś doświadczonym - na fotkach widać że strzelony jest bok, ale jak jest też przekoszony dach to będziesz miał 4ro ślada prawdziwego - samochód może mieć złamaną geometrię (czyli być tzw. bananem) czego nie naprawisz na pewno. Najlepiej pojechać na oględziny z rzeczoznawcą bo możesz się nieźle nadziać. Osobiście uważam, że auto jest mocno trafione - jak chcesz je kupić i zrobić dla siebie - to lepiej zorganizuj trochę kasy więcej i kup całe.
Co do samej Skody 1.9 w dieslu to są to bardzo dobre i trwałe samochodu - ma oczywiście swoje wady, ale to i tak dobry wybór jak trafisz na zadbany egzemplarz.

Odp: [ocena] - 2007, Skoda Octavia II 1.9tdi - ocena 2010/08/24 14:02 #625

• saint-loup
  • saint-loup Avatar
dzięki za odpowiedź!
mam tylko pytanie po czym sądzisz, że banan. jeśli dostało w koło to dwa wahacze się zgięły, ewentualnie kołyska.
nie widziałem auta na żywo ale nawet jak słupek środkowy dostał i się o te kilka cm zgiął to jego naciągnięcie powinno wyprostować ewentualne lekkie przekoszenie dachu
pewnie rozumuję trochę życzeniowo, prawda?:)
ps. auto dla siebie

Odp: [ocena] - 2007, Skoda Octavia II 1.9tdi - ocena 2010/08/24 15:26 #631

• Jantys
  • Jantys Avatar
generalnie auto trafione mocno w bok - nie wiem na ile auto wjechało ku środkowi bo można to stwierdzić w kanale :) podłużnice mogą też być trącone - progi do rekonstrukcji w całości - nie wiem może wyolbrzymiam bo nie mogę dotknąć auta - najlepiej samemu pojechać i oszacować koszty naprawy i próg opłacalności.

Odp: [ocena] - 2007, Skoda Octavia II 1.9tdi - ocena 2010/08/25 00:29 #633

• Radek
  • Radek Avatar
Ja bym generalnie odpuścił tą sztukę - można ją kupic na częsci ale nie za te pieniądze. Na 99% jest trafiona podłoga pod nogami pasażera - na zdjeciach widac że próg jest aż zrolowany do środka czyli strzał był potężny - jak dla mnie spotkanie z jednosladem albo poslizg i wjazd bokem w jakiś słupek, nie wiadomo jak wyglada podłoga bagażnika, w jakim stanie jest boczny słupek - doprowadzenie do stanu uzywalności przy zachowaniu minimun kultury technicznej i zasad z pewnością nie będzie tanie. Ja już bym poszukał poflotówkę z uczciwym przebiegiem 250-300 tys i spokojnie nakręcił nastepne 200.

Pozdrawiam

Odp: [ocena] - 2007, Skoda Octavia II 1.9tdi - ocena 2010/08/25 09:58 #637

• krzysieksel1969
  • krzysieksel1969 Avatar
Kolego a czy jak wezmiesz kartke papieru i ją pogniesz i przeprasujesz to bedzie taka sama kartka?odpuśc takiego dzwona lepiej naprawde kupić coś w rozsądnym stanie a zestaw startowy i tak włożysz w kupiony samochód .Pamietaj ,ze handlarze tez umieją naciągac samochod zeby nie wygladał bardziej niż w rzeczywistosci jest uszkodzony.Kolega ktory kiedys kupił taką niby okazje a zna sie naprawde na blacharstwie po doprowadzeniu do stanu,zeby auto wygladalo prawie normalnie jak policzył koszta to kupiłby spokojnie dobry samochod tez sie okazało ,ze był naciągany ale nieudolnie tak na sztuke a po takim zabiegu zle zrobionym juz cięzko wyprostować pomija kwestie bezpieczństwa i póznijeszej sprzedaży bo jezeli świadomie zataisz jego wypadkowosc licz sie ze skutkami prawnymi.
Ostatnio zmieniany: 2010/08/25 10:06 przez krzysieksel1969.

Odp: [ocena] - 2007, Skoda Octavia II 1.9tdi - ocena 2010/08/25 10:07 #638

• krzysieksel1969
  • krzysieksel1969 Avatar
Kolego a czy jak wezmiesz kartke papieru i ją pogniesz i przeprasujesz to bedzie taka sama kartka?odpuśc takiego dzwona lepiej naprawde kupić coś w rozsądnym stanie a zestaw startowy i tak włożysz w kupiony samochód .

Odp: [ocena] - 2007, Skoda Octavia II 1.9tdi - ocena 2010/08/25 21:58 #651

• Tomasz
  • Tomasz Avatar
święte słowa , tak i tak trzeba włożyć w ""new car "" :side:

pokłony
Moderatorzy: AutoRaport