|
|
VIN: 2G2WS522741170015 Sprawdź ten VIN na autobaza.pl ▸
i link do ogłoszenia: otomoto.pl/pontiac-grand-prix-3-8-l-225-ps-gt-ii-C21812571.html Z seryjnych dla tej wersji 204 KM (150KW) u właściciela we Wrocławiu już 230 koni się uskładało |
|
Ostatnio zmieniany: 2011/11/22 13:06 przez NINPO.
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.
|
|
I przy okazji zobaczymy, czy kolejny BEZWYPADKOWY TYLKO na papierze
|
|
Ostatnio zmieniany: 2011/11/23 18:34 przez NINPO.
|
|
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
|
Salvage title - wystawia się go, kiedy auto jest zniszczone na 75+% wartości auta.
Faktycznie, bezwypadkowy Kolejny przykład na to, że trzeba bardzo uważać. Współczucie dla potencjalnego nabywcy który da się nabrać kupując szrota z tytułem Salvage I przy okazji, faktyczny rok produkcji to 2003 (2003-09-24 REGISTRATION EVENT/RENEWAL) 2004 to tylko rok modelowy. |
|
Ostatnio zmieniany: 2011/11/23 19:02 przez NINPO.
|
|
NINPO napisał:
Salvage title Współczucie dla potencjalnego nabywcy który da się nabrać kupując szrota z tytułem Salvage I przy okazji, faktyczny rok produkcji to 2003 (2003-09-24 REGISTRATION EVENT/RENEWAL) 2004 to tylko rok modelowy. nie kazde auto z tytulem salvage to od razu szrot, ja bym sie bardziej wkurzyl czytajac rok produkcji z opisu delikatnie sugeruje sie, ze auto jest z 2005 roku a a modelowo nawet 2006 (1-sza rej) dopiero gdzies tam w tekscie pada 2004, choc i tu jest chyba jakas niescislosc |
|
|
|
SALVAGE - Z A W S Z E wystawia się go autom zniszczonym w ponad 75%. Jeśli takie zniszczenia nie oznaczają szrota, to ja się nie znam
Kiedyś była jeszcze taka praktyka w Stanach, że po kradzieży pojazdu (ale tylko w kilkunastu stanach) mógł być wystawiony Salvage (jako dowód na zniszczony-skradziony poprzedni). Ale do tego potrzebna jest jeszcze adnotacja przy corocznym, obowiązkowym odnowieniu rejestracji (renewal), a tutaj jej nie ma (podobnie jak adnotacje typu Lien Reported, auta zastawionego). Także był dzwon, lepszy niż Zygmunta Ale w ogłoszeniu BEZWYPADEK |
|
|
|
UWAGA NA TO AUTO!!!
Uzupełnienie do posta: moto.allegro.pl/pontiac-grand-prix-gt-38...iii-i2287721754.html I dalej BEZWYPADKOWY Ludzie to mają fantazję |
|
Ostatnio zmieniany: 2012/04/25 08:55 przez NINPO.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Przybliżone dane z dekodera
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć. Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
GALERIA # 0
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
GALERIA # 1
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć. |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
|
Żaden dzwon z tego auta nie był, piszecie bzdury i głupoty bo jesteście pseudo znawcami.
Po pierwsze jakbyscie mieli jakąkolwiek wiedzę to po nr VIN byście widzieli że to rok 04 - dla mniej inteligentnych polecam dekoder VIN pozycja nr 10 - jest 4 to qr...a 4, po drugie ogladałem to auto na żywo i na więcej niż 100% nie był zaden dzwon, zamiast nazywać się pseudo znawcami to ruszczcie tyłki sprzed monitora i obejrzyjcie. Kładę wartośc tego auta na stół i jedziemy obejrzeć jego bezwypadkowość, ach nawet dzwon Zygmunta. Niech, któryś podejmie rekawice położy 20 koła na stół i jedziemy nawet jutro bo potraficie tylko głupoty gadać typu 75% zniszczenia auta. Ten co tak twierdzi to ma mózg w tylu procentach zjedzony. Po powrocie ten który ma racje zwija kasę. |
|
|
|
A kto napisał, że dzwon - SALVAGE dostają też auta po powodzi, pożarze i wypadku - generalnie coś na pewno było na rzeczy skoro w USA dostał tytuł SALVAGE - faktem jest, że nie koniecznie musi to być uszkodzenie powyżej 75% bo jak by tak było to był by dopisek "total loss", a tak to mogło być "coś" co należy sprawdzić przed zakupem.
Temat przenoszę do działu OCENA auta bo nie kwalifikuje się do UWAGA NA TO AUTO PS> Kolego Infinity - twój pierwszy post na forum oraz nick dla mnie oznaczają tylko że albo jesteś właścicielem auta, albo znasz właściciela bo ten temat pojawił się ponad 2 lata temu. Co do "pseudo znawstwa" to rusz trochę swoją klawiaturę i pomagaj nam tutaj skoro potrafisz "lepiej" i tak bardzo znasz się na samochodach - zapraszam i zachęcam do pomocy. |
|
|
|
Co do VIN to data tam podana tyczy się roku modelowego pojazdu a nie daty produkcji. Auto jest z 2003 roku i tak zostało wpisane do rejestru w USA po czym w 2004 dopiero zostało sprzedane.
|
|
|
|
Ja bardzo chętnię pomogę ale nie lubie jak ktoś z niczego robi takie halo.
Jak nie wiedz kto napisał, że dzwon to przeczytaj uważnie wątek. Ani nie jestem, ani nie byłem właścicielem tego auta, owszem oglądałem je i to bardzo dobrze, chciałem je kupić ale jednak wybrałem wersję GTP ze sprężarką.(Dodam, że za chwilę opiszę Chryslera, którego wczoraj byłem/chciałem kupić) Auto na pewno nie było powypadkowe, na pewno po żadnym pożarze, co do powodzi to niestety nie wiem, nic na to nie wskazywało. Na ten post trafiłem przypadkowo bo koledze polecałem to auto i widzę takie wpisy, od kolegi wiem, że na chwilę obecną nadal jest bezwypadkowe tylko już trochę zmęczone bo był ogladać. Nie wiem na ile się zna bo w końcu wybrał Passata. Jak ja to auto oglądałem to na pewno, żadne dzwony, pożary itd nie wchodziły w grę. Ps. Co do VIN to tak niestety w USA jest, że auto wyprodukowane po połowie roku już jest uznawane za nowy rok i model. Grand Prix z typowego roku roku 2003 wyglada zupełnie inaczej, z reszta mozna zobaczyć model 97-03 tego auta. |
|
|
|
Pojazd jest powypadkowy i to 2003 rok produkcji, modelowo 2004. Odróżniajmy rok produkcji od roku modelowego i tego, kiedy pojazd wyjechał z salonu (będąc np. autem demo). To przecież takie proste
|
|
|
|
Przybliżone dane z dekodera
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć. Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
GALERIA # 1
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć. |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
|
NINPO napisał:
Pojazd jest powypadkowy i to 2003 rok produkcji, modelowo 2004. Odróżniajmy rok produkcji od roku modelowego i tego, kiedy pojazd wyjechał z salonu (będąc np. autem demo). To przecież takie proste No i gdzie ten wypadek Panie YNPESKTORZE? Odróżniasz rok produkcji po Vin'ie czy jeszcze nie bardzo ?Max co odróżniasz to mydło w kostce od mydła w płynie, wcisnąłbym Ci oklaski za te przemyślenia al'a gniot. Ja już się wypowiedziałem, chociaż auta nie widzę w ogłoszeniach, pojedźmy, zobaczmy i na koniec palnę w ten głupi łeb tym co prawią takie bzdury nigdy nie widząc auta. Pseudo qr...a expert To przecież takie proste |
|
|
|
Czytanie ze zrozumieniem to nie fizyka jądrowa, ale jak widać, nie dla każdego to takie oczywiste. Na pierwszej stronie wątku jest pełna informacja. Pierwsza rejestracja w USA to 24.09.2003 - ja odróżniam cyfry i do 2004 roku jeszcze mu daleko, jako daty produkcji, skoro już w 2003 był zarejestrowany i jeździł
|
|
|
|
Bo sprzedawać też trzeba ...umieć. Eliminacja wszelkich niewiadomych lub domysłów to podstawa. Jeżeli sprzedający tego nie robi to, wokół tematu robi się tylko szum o znaczeniu negatywnego PR dla samochodu oraz sprzedającego .
Z doświadczeń moich oraz bliższych i dalszych znajomych wynika jedno są auta : - bezwypadkowe (w salonie (nie zawsze) ,w muzeach (też nie zawsze) lub te z przebiegami ok 5-10 tkm/rok ) i cała reszta ,czyli zrobione : b.dobrze ,dobrze i byle jak. Wiedza z cyferek i liter o uszkodzeniu auta w jego przeszłości jest niepodważalna bo za tym kiedyś stały pieniądze (czasem spore) wypłacone w ramach odszkodowania. Pytanie , jak to się przekłada na obecny stan techniczny samochodu i ile faktycznie jest on wart ?. Wobec wszelkiej maści technicznych abnegatów ( bez obrazy - znam osobiście kilku takich - moi znajomi W swojej karierze kierowcy amatora ,miałem ...siąt samochodów. Tylko dwa były fabrycznie nowe ,reszta do reanimowane , dobrze naprawione samochody powypadkowe. Wybór należy do kupującego ( bo kto bogatemu zabroni ). I tym optymistycznym akcentem chciałbym zakończyć swój udział w tym poście. Pozdrawiam wszystkich |
|
|
|