Posiadasz już konto?

Zaloguj

Darmowe Sprawdzenie VIN

Weryfikujemy Historię Wypadkową Pojazdów

Account

Please wait, authorizing ...
Jeśli szukasz pomocy w zdekodowaniu samego numeru VIN pisz tutaj.
UWAGA: w tym dziale nie udzielamy informacji o historii pojazdu!

TEMAT: DEKODER VIN

DEKODER VIN 2011/04/11 10:35 #10069

• IPOS
  • IPOS Avatar
Jestem zarejestrowanym użytkownikiem, i mam problem z decoderem nr rejestracyjnych. Chyba jakieś szkolenie powinienem przejść albo coś :blink: bo co znajdę jakiś numer rejestracyjny z Holandii albo Szwecji i go wstukam to- lipa pusta strona, pomimo iż wpisuje na różne sposoby np. XX-XX-XX; XXX XXX, XXX-XXX itd itp. Podobnie jest z VIN DECODEREM - Ten dekoder działa ale wyskakuje mi tylko tabelka i jakieś szczątkowe info i tu pytanie czy można je jakoś poszerzyć, jakieś raporty z car-fax albo wogóle szersze info ???
Dla przykładu podaje numer auta z Holandii (zapisany jak na tablicy)
6DF-840

Podejrzewam że odpowiedź obnaży mój brak "elementarnej" wiedzy ale co tam
kto pyta nie błądzi... :)
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Odp: DEKODER VIN 2011/04/11 10:49 #10070

• NoozyMan
  • NoozyMan Avatar
1. Sprawdzanie aut po numerach rej. działa na pewno :) bo wszystkie korekty które są na tym forum znalezione są właśnie za pomocą tych narzędzi. Numer rej auta z Holandii jaki podałeś (6DF-840) to numer tablicy zjazdowej i po niej nic nie sprawdzisz - możesz sprawdzać tylko normalne tablice w formacie:

CC-LL-LL, LL-CC-LL, LL-LL-CC, CC-LLL-C

CC = CYFRA
LL = LITERA

2. Vin Checker sprawdza dane dostępne w internecie i podaje te dane do których ma dostęp - pracujemy nad nową wersją, ale czy ostatecznie wejdzie nasza, czy jako narzędzie które kupimy tego jeszcze nie wiem - czas pokaże (sądzę że miesiąc do dwóch).

3. Reszta narzędzi (tablice Dania, Szwecja) działa również poprawnie i sprawdza dane wg. numerów tablic w formatach
Dania: LLCCCCC
Szwecja: LLLCCC
w obu przypadkach BEZ KRESEK, SPACJI, itp. pisane wszystko razem.
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.
Moderatorzy: AutoRaport