Posiadasz już konto?

Zaloguj

Darmowe Sprawdzenie VIN

Weryfikujemy Historię Wypadkową Pojazdów

Account

Please wait, authorizing ...
Posty prosimy oznaczać [POMOC][MIEJSCOWOŚĆ][TYTUŁ]

TEMAT: Poszukuję auta do 15tyś

Poszukuję auta do 15tyś 2010/11/08 20:14 #3505

• marcm
  • marcm Avatar
Witam wszystkich,
Poszukuję obecnie dobrego auta w cenie do 15tys. I tak myślę nad Hondą Accord 2.0 lub 1.8 w benzynie, również biorę bardzo mocno pod uwagę Volvo S40 i V40 od 2000r w benzynie bądź diesel'u. Inne auta też biorę pod uwagę, ale to są moje dwa faworyty :)
Może coś polecicie?
Ostatnio zmieniany: 2010/11/08 20:24 przez . Powód: zmiana działu forum
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Odp: Poszukuję auta do 15tyś 2010/11/09 12:05 #3533

• Krzysztof
  • Krzysztof Avatar
Witam.

Tu opisałem swoją v40 www.bezwypadkowy.net/cars/volvo/volvo-v40 jak dla mnie super autko dla średniej rodziny (2+1).

Odp: Poszukuję auta do 15tyś 2010/11/10 18:10 #3578

• knurosław
  • knurosław Avatar
moderator to temat o motocyklach:P

Czy możemy coś polecić?Pewnie,ale mało informacji....
Napisz czego oczekujesz od auta..jaki styl jazdy preferujesz,po co ci auto...pomożemy...

Odp: Poszukuję auta do 15tyś 2010/11/23 17:31 #3899

• marcm
  • marcm Avatar
Po tych dwóch podanych autach już można coś wywnioskować ;)
Na pewno auto powinno być powyżej 100KM, myślę, że 1.8 lub 2.0 litra. Bez różnicy czy benzyniak (pewnie na gaz sekwencję będę przerabiał), czy diesel, jednak lubię sobie nieco depnąć i szybszą od przeciętnej jazdę.
Głównie auto do pracy (miasto+trasa), ale również czasem jakiś dłuższy wypad, a więc na pewno wygoda się liczy :) Powinno być dosyć oszczędne (w piciu, częściach, mało awaryjne), gdyż nie dysponuję niewiadomo jakimi środkami finansowymi ;P

Myślę, że Accord spełnia te moje wymagania, podobnie Volvo S/V40.
Ostatnio pojawiła się opcja Toyota Avensis, ale też przyjmę inne propozycję, które na pewno będę rozważał.

Odp: Poszukuję auta do 15tyś 2010/12/21 00:55 #5006

• knurosław
  • knurosław Avatar
jeśli chodzi o toyotę avensis tochyba styknie na tą przedliftem,baardzo solidne auta...silniki jeszcze nie vvti więc do gazu-gitara...jesli chodzi o pojemność to raczej polecałbym ci 2.0(13ileś koni)...honda accord-kasy masz na styk,a podobno z gazem rewelacji nie ma...chociaż do czego teraz nie zakładają....jeśli chodzi o volvo to z silników tylko 2,0T(soft turbo) bajeczny silniczek...ciężko jest tak doradzać...ja szukając auta kierowałem się taką liczbą szczegółów,że pozostało dla mnie na rynku kilka modeli do wyboru...
Ostatnio zmieniany: 2010/12/21 00:55 przez knurosław.
Moderatorzy: AutoRaport