Ogólnie piszę, bo może komuś się przyda. Auto oglądałem osobiście. Mierzone miernikiem lakieru, na dachu wartości około 190μm, lewe przednie i tylne drzwi, a także kawałek obydwu błotników ok 250-270μm, maska,prawy błotnik,prawe przednie i tylne drzwi wartości poniżej 100μm. Na prawym tylnym nadkolu szpachla ok 1000μm. Klapy bagażnika nie pamiętam;) Jeżeli chodzi o treść ogłoszenia, to jest parę nieścisłości, otóż:
Nie wszystkie szyby są oryginalne( Szyba kierowcy została wymieniona)
Nie ma książki serwisowej, ani żadnych "wbić" jak jest to napisane
Auto wyprodukowane 01-1999, a nie 12-1999
Mankamenty:
1.Radio nie działa, sprzedający ma nowe, aczkolwiek nie wiem, czy posiada kod do niego
2.Uchwyt "słoneczka" kierowcy jest złamany
3.Odpryski bezbarwnego lakieru na prawych tylnych drzwiach, zarysowania na masce
4.Wypalony FIS, oprócz numeracji biegów mało co widoczne na nim
5.Nie jestem tego pewien na 100% ale przy mnie, nie działały spryskiwacze reflektorów
6.Wnętrze bagażnika niechlujnie poskładane, brakuje kilku spinek tapicerki, przez co ona odstaje
7.Brak trójkąta ostrzegawczego i koła zapasowego
8.Przyciski otwierania tylnych szyb działają odwrotnie tzn. chcąc otworzyć lewą otwiera się prawa(Wydaje mi się, że kiedyś mogło być włamanie do auta(stąd szyba kierowcy po wymianie) i zostało to podpięte na odwrót) - taka jest moja dedukcja;)
9.Brak papierów od gazu
10. Wnętrze nosi ślady użytkowania( Na każdym z uchwytów w boczkach drzwi lakier schodzi, fotel kierowcy lekko popękany)
Auto zostało podpięte pod Vag-a: Błędy występują w sekcjach: silnik, skrzynia, immo i centralny zamek. Nie zlogował sekcji xenon tak więc nie wiem, czy jakiegoś problemu z tym nie ma.
Wrażenia z jazdy: sztywno się prowadzi, skrzynia zmienia biegi płynnie, kickdown działa, tiptronic działa, klimatyzacja dobrze chłodzi, wydech brzmi trochę dziwnie(tak jakby gdzieś mogła być dziura). Auta nie sprawdzałem pod kątem zawieszenia, bo zbyt wiele niejasności zawiera. Klocki w miarę nowe, tarcze przód też, tarcze tył nowe nie są na pewno. Opony w ładnym stanie. Pod maską brakuje osłony silnika, gaz zakładany najprawdopodobniej przez Niemca w Polsce( pod wtryskami jest napis po Polsku "plomba gwarancyjna"). Lampy przednie były wymieniane (data produkcji 2012), chłodnica klimy także. Przebieg prawdopodobny( auto rzeczywiście w 2009 miało 26 tyś.km) Wlepki z wymiany rozrządu,wymiany oleju oraz nabicia klimy przy 117 tyś. Zadziwiło mnie to, że motor zalany jest pół-syntetykiem 10w40. Kable WN zmienione, ale po najniższych kosztach(firmy Maxgear). I to chyba na tyle co pamiętam, ogólnie samochód niewarty tych pieniążków za jakie jest wystawiony - to jest moja opinia, bo po opłatach to ponad 17 tyś. zł.
Być może komuś zaoszczędzi to czasu lub drogi:)
Pozdrawiam