|
Uwaga na ten samochód - sprawa mocno śmierdzi.
http://otomoto.pl/citroen-c4-grand-picasso-168-tys-przebieg-z-ksiazka-bezwypadek-C35644136.html Samochód niby dziś ma 168 tyś... oto jego przebiegi z przeglądów z Danii: 12-12-2014 | GOD | 221.000 | YK53187 | 12-12-2014 | MID | 221.000 | YK53187 | 16-11-2012 | GOD | 163.000 | YK53187 | 06-12-2010 | GOD | 115.000 | YK53187 | Do tego: 12-12-2014 w Danii widnieje wpis że auto ma błędy w numerze VIN pozycja 6 i 8 wymienione jako "G " i " X" , podczas gdy na pojeździe według Informacji producenta jest w rzeczywistości" 6 " i " Y Najlepsze jest to, że sprzedający twierdzi iż ma "certyfikat z Hamburga" (cokolwiek to jest) i że auto specjalnie miało podniesiony przebieg w Danii żeby uzyskać zgodę na wywóz pojazdu z kraju - no większej głupoty nie słyszałem dawno. |
|
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.
|
|
w razie czego bo ogłoszenie zniknęło podaje VIN tego auta:
VF7UAGFXC45014068 Sprawdź ten VIN na autobaza.pl ▸ a oto treść maila od sprzedawcy jaką otrzymałem po wysłaniu maila że auto jest z przekręconym przebiegiem i ma niepoprawny VIN : Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ][ Kliknij, aby ukryć ] ty kurwo nie myta nie strasz mnie bo cie huj spali, frajerze jebany jak byś zadzwonił to citroena to byś wiedział jaki maprzebieg bo ja sprawdzałem. odpierdol sie cie wyrucham w morde ty kiełbaso jebana. > Wysłano zapytanie dotyczące ogłoszenia nr C35644136 (Citroën C4 Grand Picasso ) > Link do tego ogłoszenia: otomoto.pl/show?id=C35644136 |
|
Ostatnio zmieniany: 2015/04/11 11:24 przez .
|
|
Pełna kultura
|
|
|
|
|
mistrz "
|
|
|
|
Heh
Auto było w styczniu sprawdzane w ASO Citroen: Dziękuje za pomoc właśnie sprawdziłem w ASO i lipa całe przednie zawieszenie do wymiany + miska olejowa do uszczelnienia itd........ Wklej jednakowoż Twojego pierwszego maila do niego - bo coś czuje, że sam przykozaczyłeś. Super okazja - przepiękny citroen c4 Grand picasso srebrnym kolorze i z super wyposażeniem z najlepszym silnikiem 1,8 benzyna 126 km w 7-mio osobowej wersji, grand posiada manualną skrzynie biegow. auto totalnie bezwypadkowe i używane tylko i wyłącznie przez jednego właściciela. autko posiada niewielki przebieg - tylko 168 tys km potwierdzone książką serwisową, podany vin do sprawdzenia wiarygodności citroena. Do zaoferowania mam Państwu przepiękny samochód marki CITROEN C4 Grand Picasso. Samochód został sprowadzony z niemiec.. Autem przyjechałem na kołach co pozwala mi w pełni świadomie wypowiedzieć się na temat stanu technicznego samochodu. Citroen ten wyposażony jest w bardzo oszczędny i dynamiczny silnik , którego średnie spalanie w trasie przy prędkościach rzędu (100-110km/h) nie przekracza 5l -/ 100km. Jadąc prędkością (80-90km/h) spalanie wynosi około 4l/100km. Na autostradzie przy prędkości około 130-140km/h spalanie wyniosło 5,5 litra. Silnik pracuje bez zarzutu i jest cichy . Zawieszenie samochodu również nie posiada wad. Nieocenionym atutem jest przestronność. Jest to wersja 7-io osobowa. Pojemność bagażnika wynosi od 576 do 1951 l. Idealne rozwiązanie dla rodzin z dziećmi bo posiada w podsufituwce DVD jak i dla osób prowadzących działalność gospodarczą wymagającą częstego przewożenia różnych obiektów. Wymiary zewnętrzne Długość4590mm Szerokość1830mm Wysokość1710mm Poj. zbiornika60L Uwagę zwraca bogate wyposażenie wnętrza pojazdu. - 10 x poduszka powietrzna - dvd - 7-osobowy - domykanie szyb z pilota - skrzynia 6-ciobiegowa - samościemniające lusterko - tempomat - podgrzewane fotele (kierowcy i pasażera) - komputer pokładowy ( m.in. średnie spalanie/średnia prędkość/przejechany dystans/temperatura powietrza , itp.) - 2 strefowa klimatyzacja KLIMATRONIC - halogeny przeciwmgielne - czujnik deszczu - czujnik zmierzchu - klimatyzowany schowek - kontrola trakcji ASR - ABS - EDS - ESP - IMMOBILISER - skórzana kierownica, wielofunkcyjna kierownica - 4 x elektryczne szyby - elektrycznie regulowane i podgrzewane lusterka - centralny zamek - radioodtwarzacz CD z MP3 ( gra bardzo czysto) - regulowana kierownica - wspomaganie kierownicy - rolety szyb tylnych - zapalniczka + 2 x gniazdo 12V - klimatyzowany schowek - hak - podłokietniki foteli przednich - liczne schowki ( drzwi , pod kierownicą, pod fotelami i inne) - regulowana wysokość pasów bezpieczeństwa - czujniki niezapiętych pasów - czujniki niskiego ciśnienia powietrza w kołach - 2 x kluczyk - książka serwisowa - dokumenty z przeglądów technicznych - faktury z serwisu itp. Wszystkie elementy są sprawne. Citroen posiada b,mały przebieg potwierdzony książką serwisowa Opony w bardzo dobrym stanie. Bardzo czysty środek samochodu. W samochodzie nie było palone. Czysta tapicerka i podsufitówka. ZAPRASZAM ! Na życzenie klienta auto może być opłacone i przygotowane do rejestrascji jak się zdecydujesz to odrazu możesz wracać autem do domu Na zakupione auto wystawiam fakturę VAT ! Kupujący nie płaci 2% podatku. Masz pytania, dzwon chętnie odpowiem. Cena nie jest wygórowana za tak zadbany egzemlarz , dlatego do rozsądnej negocjacji. .UWAGA !!! Auto stoi we włocławku na prywatnej posesji a nie w komisie. Myśle ze jak bedziesz serio zainteresowany kupnem to dzwon, a co do ceny sie dogadamy. Nie jesteśmy komisem samochodowym lecz bezpośrednim importerem aut z UE, wszystkie samochody są naszą własnością, dlatego są dokładnie sprawdzane przed zakupem by spełnić Państwa oczekiwania. Naszym celem jest zadowolenie klienta!! zobacz inne bezwypadkowe wozy na autobis.otomoto.pl |
|
|
|
ok dla jasności sprawy wklejam całą konwersację z w/w sprzedawcą:
Treść wiadomości: > > Witam > przebieg w Pana pojeździe jest cofnięty. > 168 tyś samochód miał w roku 2012, obecnie jest on o wiele wyższy. > Proszę poprawić lub usunąć ogłoszenie, w innym przypadku zgłoszę próbę oszustwa > > Odpowiedź: chętnie bym się z panem spotkał i udowodnił bo jak bym nie był pewny to bym vinu nie podawał. next mail: > Treść wiadomości: > > Drogi Panie,,, > Po 1 Citroen nie prowadzi bazy europejskiej więc proszę nie opowiadać bajek, certyfikat firmy z Hamburga to coś jak paszport Polsatu, chyba że certyfikat wystawiła przygraniczna firma cofająca licznik, po 2 podnoszenie przebiegów w celu niższej ceny to już jest hit roku. kolejna sprawa : przy przeglądzie w grudniu 2014 roku w Danii skąd pochodzi samochód są błędne cyfry numeru VIN pozycja 6 i 8 wymienione jako "G " i " X" , podczas gdy na pojeździe według > Informacje producenta jest w rzeczywistości" 6 " i " Y " > Dziwne że 8 lat numer VIN był ok, a nagle wychodzi że jest niepoprawny. > Proszę jeszcze raz o przemyślenie sprawy i podanie właściwego przebiegu auta. > > > Pozdrawiamy Serdecznie, odpowiedź: jest pan w błedzie bo jak auto latało w firmie to przebiegi podają specjalnie większe żeby uzyskać zgode na export.a zręsztą kto by się bawił zeby cofnąć 30-40 ty.s .prosze sobie sprawdzić w citroenie bo citroen prowadzi i auto było sprawdzane. żegnam. i next mai: > Treść wiadomości: > > Proszę Pana > Citroen nie prowadzi nawet wspólnej bazy między salonami w danym mieście, byłem tego pewien ale dla własnego spokoju właśnie się upewniłem - telefon do Citroen Polska, więc ma Pan błędne informacje. > Sprzedaje Pan samochód z niewyjaśnioną do końca sytuacją z numerem VIN, a do tego z cofniętym przebiegiem. Jeżeli nie chce Pan zdjąć ogłoszenia, sprawa potoczy się dalej - pozdrawiam > > > Pozdrawiamy Serdecznie, a tu odpowiedź którą już wkleiłem u góry, więc jak to napisałeś "kozaczenia" nie było, nie jestem tym typem osoby która kogokolwiek chce obrażać, chodziło mi tylko o uchronienie innych od zrobienia wielu km i nacięcia się na minę. Pozdrawiam |
|
|