Ostanio oglądałem BMW e46 kombi 330xd w Warszawie (Wawer) koloru granatowego i oto moje wyniki oględzin:
ogłoszenie:
olx.pl/oferta/bmw-seria-3-330-184km-zadb...1Whb.html#4e469fe6c5
Fakty:
Blacharka:
Prawy bok:
tylni błotnik spawany (szpachla na słupku i dolnej części błotnika)
przednie i tylnie drzwi wymienione
malowany słupek wew.
przedni błotnik szpachlowany i malowany
Lewy bok:
przedni błotnik paskudnie naprawiony (widać z dużej odległości)
Przód:
maska z dużą rysą (ktoś nieudolnie zamalował to - prawdopodobnie pędzlem)
Tył:
nic nie widać niepokojącego
Właścieciel niestety przyznał się do przedniego błotnika, o reszcie pisał że jest w oryginale (a szkoda bo miałem kawał drogi).
Jest historia fakturowa na naprawy przeprowadzone przy samochodzie:
- wymienione 2-3 wtryskiwacze (właściciel o tym nie informuje - daje do zrozumienia, że zostały wymienione wszystkie !)
- wymienione koło dwumsowe
- ponoć wymienione turbo lecz faktura się "zgubiła"
Podczas jazdy przy ruszaniu samochód wpada w drgania (nie wiem czy to sprzęgło czy poduszki). Sprzęgło chodzi b.ciężko i chwyta bardzo wysoko.
Przy przyspieszaniu coś "piszczy" lecz nie sprawdzaliśmy tego już. Z tyłu przy większych prędkościach coś szumi (nie byliśmy w stanie dojść do źródła - może opony, a może most).
Samochód stoi na oponach zimowych.
Wewnątrz samochód w miarę zadbany (siedzenia z tyłu troszkę powycierane).
Generalnie właściciel nie do końca jest uczciwy. Jest posiadaczem samochodu rok czasu (nie 2 jak informuje). Opiera się na fakturach z napraw nie swoich, a tych które zostały przeprowadzone przez poprzedniego właściciela. Naprawy były wykonywane dla uruchomienia pojazdu ale bez dbałości o przyszłe użytkowanie (wymiana 2-3 wtrysków nie wszystkich, wymiana osłon przegubów itp.) Nie jestem pewny ale wydaje mi się, że było wymieniane koło dwumasowe,
ale bez sprzęgła.