Posiadasz już konto?

Zaloguj

Darmowe Sprawdzenie VIN

Weryfikujemy Historię Wypadkową Pojazdów

Account

Please wait, authorizing ...
Chcesz zapytać o auto z ogłoszenia? Pisz tutaj.
{getmodule 105}
{getmodule 161}
  • Strona:
  • 1
  • 2
  • 3

TEMAT: Proszę o ocenę tego GOLFA IV 1.4 16v 1998r

Odp: Proszę o ocenę tego GOLFA IV 1.4 16v 1998r 2010/11/17 01:30 #3738

• Kris75
  • Kris75 Avatar
Najgorsze jest to, że faktycznie coś dziwnego z tą właścicielką...
Przecież co za problem by był, abyś TY PODJECHAŁ DO NIEJ ??
Wiesz co zaczynam myśleć?
Że kobita po prostu nie żyje. A ciołki zamiast zamiast zrobić postępowanie spadkowe to chcą auto opchnąć jeszcze pewnie "w jej imieniu". Dla Ciebie żadnego ryzyka w sumie, dla nich zaoszczędzony czas - bo postępowanie spadkowe potrafi trwać... Oj trwać. W skrajnych przypadkach i kilka lat. I przez te kilka lat mają furacza uziemionego.
Druga sprawa. GM Polska faktycznie NIBY nie udostępnia i NIBY nie prowadzi historii. Ale jeśli auto byłoby u nich serwisowane to powiedziałby Ci na bank. I Opel posiada ogólnopolską bazę danych.

Spróbuj jutro zrobić ostatnią próbę.
Powiedz, że TY pojedziesz do niej - ona nigdzie nie musi jechać. Zobacz co Ci powiedzą/odpiszą.
Jak dalej ściema to nawet nie zastanawiaj się - rezygnuj.

BTW. Jak rozumiem to na fakturze/umowie miała być kwota 6 tys zł?
Nie idzi na to - jeśli cokolwiek pójdzie nie tak (będziesz chciał zwrócić auto, okaże się coś nie tak pod względem prawnym itd), to taką kwotę możesz otrzymać spowrotem od nich. Nic więcej.
A nie jest to warte tego, bo podatek PCC od 6 tys zł to 300 zł, od 8,5 tys zł to 425 zł - śmieszne po prostu.
Więc jeśli masz możliwość to nie zaniżaj kwoty.

Spokojnych snów kolego :)
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Odp: Proszę o ocenę tego GOLFA IV 1.4 16v 1998r 2010/11/17 08:49 #3739

• Denik
  • Denik Avatar
Oj koledzy dla mnie coś tu nie pasuje z tą ciotką, teściową... tak jak pisał Kris75 pewnie babki nie ma już na tym świecie, albo auto zostało "przejęte" w ramach "rozliczeń".

Ja bym sobie odpuścił... szkoda kasy i czasu.

Odp: Proszę o ocenę tego GOLFA IV 1.4 16v 1998r 2010/11/17 08:58 #3740

• Krzysztof
  • Krzysztof Avatar
Wiesz co ... olej to auto ... poszukaj czegoś innego ... widzę że szukasz czegoś do 9-10tyś w tej cenie na 100% coś fajnego da się znaleźć i to bez kombinowania.

Może coś takiego z zaprzyjażnionego forum ?? to tylko przykład pokazujący że można szukać w tej cenie czegoś fajnego. Nie mam nic wspólnego z w/w ogłoszeniem po prostu było nowe :)

www.v40.pl/viewtopic.php?p=345447&sid=98...be3ed572eb309#345447
Witam.
Mam na sprzedanie samochód Volvo V40. W 2007 roku kupilem go we włoszech. Samochód sprawował się bardzo dobrze. W zime nie ma problemow z odpaleniem. W tym roku zostaly wymienione swiece zarowe. Samochód jest po wymianie:
Rozrzadu
Oleju
filtra oleju
filtra paliwa
ustawione i wyczyszczone wtryskiwacze
wymieniona pompa vacum
wymieniony elektrozawór(na wszystko mam rachunki,faktury)
Nowy nabywca z pewnoscia będzie zadowolony.
Samochód zadbany, osoba niepalaca, posiadam ksiazke serwisową. Samochod ma nowa glowice poniewaz pekl pasek rozrzadu z winy firmy ktora go zakladala. Fragmenty z opinii rzeczoznawcy:
Awaria silnika nastapila w wyniku przestawienia sie faz rozrzadu na skutek zerwania paska napedu walka rozrzadu.
Przyczyna przedwczesnego uszkodzenia paska wielorolkowego mogl byc niewlasciwy montaz paska badz oslon z tworzywa co moglo powodowac jego, ociaranie i w konssekwencji rozwarstwienie. Do wymiany bylo:
glowica, walek rozrzadu, zawory, popychacze, pasek wielorolkowy, rozrzad. oslona paska zebatego. Na wszystko faktury i rachunki.Reszta informacji pod numerami telefonu:
726-412-936
664-429-199
Przebieg 210000 km. Na ten rocznik troche maly bo z pewnoscia ktos sie przyczepi, ale ja nic przy nim nie grzebalem
Zapraszam do kupna. Na zyczenie kupujacego, samochód można sprawdzic w serwisie Volvo lub innym. Cena 9500zł do negocjacji. W komplecie opony zimowe+felgi stalowe. Silnik 1.9 TDi(90 KM)

img585.imageshack.us/gal.php?g=96288647.jpg
Ostatnio zmieniany: 2010/11/17 09:10 przez Krzysztof.

Odp: Proszę o ocenę tego GOLFA IV 1.4 16v 1998r 2010/11/17 09:34 #3741

• kubski
  • kubski Avatar
Kris75 napisał:
N
A nie jest to warte tego, bo podatek PCC od 6 tys zł to 300 zł, od 8,5 tys zł to 425 zł - śmieszne po prostu.
Więc jeśli masz możliwość to nie zaniżaj kwoty.

wydaje mi sie, ze stawka wynosi 2%, wiec te roznice beda chyba jeszcze mniejsze ;)
6tys--120zl; 8,5tys--170zl
mam nadzieje,ze nic nie pomieszalem
nigdy nie zgadzaj sie na zanizanie kwot na jakichkolwiek umowach

btw: kilka lat temu kupilem auto sporo ponizej ceny rynkowej (ok 60%); i mila pani w urzędzie skarbowym lekko mnie wyśmiała i naliczyła kwote podatku od ceny rynkowej (w tym celu wyciagnela sobie jakieś grube zestawienie przykladowych cen ;) a cene z umowy kupna-sprzedazy delikatnie mowiąc olała
takze kolejny powód aby nie zaniżać ceny na umowie

Odp: Proszę o ocenę tego GOLFA IV 1.4 16v 1998r 2010/11/17 09:46 #3742

• Krzysztof
  • Krzysztof Avatar
Znajomemu po chyba 4 czy 5 latach dobrali się do d.....y za zaniżoną FA, musiał się nabiegać, naprosić żeby ulegli bo chcieli mu wlepić chyba z 5 czy 6 tyś kary za zaniżoną wartość pojazdu.

Odp: Proszę o ocenę tego GOLFA IV 1.4 16v 1998r 2010/11/17 13:08 #3747

• Kris75
  • Kris75 Avatar
kubski napisał:
wydaje mi sie, ze stawka wynosi 2%, wiec te roznice beda chyba jeszcze mniejsze
6tys--120zl; 8,5tys--170zl
Oczywiście masz rację kolego :)
Jak szybko chciałem policzyc i zamiast 2% policzyłem 5% :) :) :)

Odp: Proszę o ocenę tego GOLFA IV 1.4 16v 1998r 2010/11/17 23:10 #3766

• dymcio111
  • dymcio111 Avatar
nie napisał mi ponownie numeru tylko jakiegoś smsa w stylu: że auto gotowe i że ma umowe podpisaną już przez panią Lucyne i że niewiem czemu zmieniam zdanie że jestem w stosunku do Pana uczciwy, ale zawsze może pan zrezygnować. ps mieliśmy wszystko ugadane i uzgodnione... bla bla bla

Wysłałem mu smsa:
Chce zrezygnować. Przepraszam za fatyge. Pozdrawiam.

I w końcu spokój święty, chyba narazie od samochodów dam sobie luz...
Myślę czy by poczekać do wiosny i coś kaski dozbierać i wtedy coś kupić hmm...
Z drugiej strony znajomy mechanik mówił że moge poczekać jeszcze troche że okazje jakieś się trafią jeszcze bo koniec roku sie zbliza i obnizki beda w salonach to ludzie beda auta brac a stare sprzedawac.
Swoja droga znalazlem takie 2 auta:
otomoto.pl/opel-astra-C16191546.html ciekawe czy po firmie
moto.allegro.pl/okazja-zadbana-vectra-b-i1324100169.html

co wy na to ? PS. dzięki wszystkim za pomoc ;)
Ostatnio zmieniany: 2010/11/17 23:12 przez dymcio111.

Odp: Proszę o ocenę tego GOLFA IV 1.4 16v 1998r 2010/11/18 10:07 #3768

• kubski
  • kubski Avatar
ta biala asterka wyglada dosc srednio; z przodu byla jakas przygoda, przydaloby sie jeszcze centralne zdjecie tylu,bo wydaje mi sie ze tez nie jest idealnie rowny :huh:
no i rocznik 2001 a cena niezbyt wygórowana, wiec szału chyba nie bedzie :P

Odp: Proszę o ocenę tego GOLFA IV 1.4 16v 1998r 2010/11/23 19:29 #3908

• dymcio111
  • dymcio111 Avatar
hmm, może bym jakoś pożyczył troche kasy od kogoś to może bym mógł się za czymś droższym rozejrzeć, tak upatrzyłem sobie te 3:

otomoto.pl/volkswagen-golf-C16200169.html

otomoto.pl/opel-astra-16v-sportive-C16056220.html

otomoto.pl/opel-astra-1-4-16v-2002-2003r-igla-C15998196.html no i ta mnie najbardziej zaciekawiła, tylko z 5tys bym musiał przynajmniej wytrzasnąć.

Odp: Proszę o ocenę tego GOLFA IV 1.4 16v 1998r 2010/11/23 22:00 #3925

• Kris75
  • Kris75 Avatar
To własnie niech ta Cię "odciekawi" :)
Czemu?
Przebieg jest KOMPLETNIE NIEWIARYGODNY... Spójrz na wytarcie kierownicy, gałki, spójrz na wyeksploatowanie pedałów.
Gość to handlarzyna, który ma same "cuda"... Auto z 1998 roku ma 120 tys km...

webcache.googleusercontent.com/search?hl...8-091-100%22&ct=clnk

I wiele wiele innych...

Więc akurat tę Astrę odpuść i z daleka od niej.

Druga Astra coś miała z przodu, napinacz wystrzelony i "naciągnięty", do tego spasowanie błotników obu jest średnie.
Golf tragicznie nie wygląda.

Odp: Proszę o ocenę tego GOLFA IV 1.4 16v 1998r 2010/11/24 07:38 #3931

• Krzysztof
  • Krzysztof Avatar
Co do wytartej kierownicy jak bym się tym nie sugerował choć oczywiście warto na to popatrzeć. Ja po przejechaniu 50tyś mam kierownicę jak bym zrobił 200tyś po prostu ręce mi się pocą i kierownica wygląda niezbyt ciekawie :(

Odp: Proszę o ocenę tego GOLFA IV 1.4 16v 1998r 2010/11/24 15:07 #3964

• krzysieksel1969
  • krzysieksel1969 Avatar
nie jestem za wrozeniem ze zdjec ale...tylnie dzrwi za kierowca cos leżą nie halo pasowanie krawedz drzwi-błotnik reszta wyjdzie pewnie pozniej.Moja rada jak masz 10 tys szukaj samochodu za 8 tys i zostaw sobie zapas na pakiet startowy czyli rozrzad,zawieszenie,rozne oplaty itd.Jezeli sprzedajacy twierdzi ze wymianial rozrzad pisz to na umowie kupna sprzedazy a jak sie okaze ze sklamal masz czarno na bialym dzwonisz i mowisz ze robisz opinie rzeczoznwcy za 200zl i jak bedzie fikal dajesz do salonu opla na wymiane a pozniej sprawa w sadzie.Uwierz mi pomagalem koledze kupic auto i tak zrobilismy-podziałalo na drugi dzien bylo 600zl na rozrzad.Acha i nie zanizaj ceny na umowie bo oszczedzisz 20-40zl przy tej cenie samochodu zakladajac najgorsze ,ze poprostu wpier...sie w jakiegos zloma jakich u nas pelno.W ogloszeniu nie jest ze bezwypadek wiec sprzedajacy cos juz wie na ten temat.Pociesze Cie na plus ze ma go 3 lata i jak sie domyslalm jest na niego bzarejestrowany sprawdz to tylko papier przyjmie wszystkoo .
  • Strona:
  • 1
  • 2
  • 3
Moderatorzy: AutoRaport